Beden Perküsyonu ile Soundpainting
BEDEN PERKÜSYONU
Sesin peşindeki bedenin hareketleri ve mekanizmaları, bedenden çıkan sesler dağarcığı ve çeşitleri, dünyadan ritimlerin bedende uyarlamaları, doğaçlamalar ve çemberde ses oyunlarını da içeren süreç, bu kez bir işaret dili ile birleşiyor.
SOUNDPAINTING, performans sanatlarında kullanılmak üzere geliştirilen bir işaret dili. Müzik, tiyatro, dans alanlarında kullanılabilen Soundpainting, ses – beden – konuşma – enstrümanla doğaçlama yapmaya, bilinen ya da prova edilmiş parçaya şekil vermeye ve “canlı kompozisyon” yapmaya yarayan bir işaret dili. Bu atölyede temel işaretleri öğrenme , cevap verme, uygulama, ve katılımcıların soundpainter olarak grubu yönetmesine yer verilecektir.
EĞİTMENLER
Öğretim programları alanında yüksek lisans yaptı ve uzun zaman öğrenme tasarımını meslek olarak sürdürdü. Öğretmen ve eğitmen eğitimi, öğrenme tasarımı uzmanı ve uluslararası proje koordinatörü olarak özel okullarda ve yaşam boyu öğrenme merkezlerinde çalıştı. Yaşamında daima birden fazla sanat alanını barındırdı. 1987’de piyano eğitimi ile başlayan müzik macerası 2009’da KeKeÇa’ya katılmasıyla devam etti. 2009’dan bu yana beden müziğinin tutkulu bir öğrencisi, eğitmeni ve sanatçısı olarak yoluna devam ediyor. Dansçılar, öğrenciler, müzisyenler ve işitme engelliler başta olmak üzere pek çok grupla çalışıyor. KeKeÇa ile birlikte yurtiçinde ve yurtdışında atölyeler veriyor, Uluslararası Beden Müziği Festivali’nin resmi sanatçılarından biri olarak dünyadan çeşitli sanatçılarla ortaklaşa projeler yürütüyor. Gökçe Gürçay ile ”Çift Kişilik İşler”in yanısıra İstanbul’da ”The Ladies” grubuna liderlik ediyor, çeşitli kültürlerden geleneksel şarkıların beden müziği düzenlemelerini yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Soundpainting Orkestra’nın performansçılarından biri olarak soundpainting alanında da faaliyet gösteriyor.
Gökçe Gürçay
2002 yılından bu yana Gevende’nin davulcusu. 2006’dan beri Semaver Kumpanya’nın Zilzurna Ritim Grubu’nun eğitmenliğini yapıyor. Zilzurna ile beraber Hürriyet Treni projesi kapsamında, Türkiye çapında 45 şehirde yaklaşık 11000 çocukla ritim atölyeleri gerçekleştirdi. 2009’da beden müziği ile tanıştı ve KeKeÇa’nın bir üyesi oldu. Uluslararası Beden Müziği Festivali resmi sanatçılarından biri olarak hemen hemen tüm festivallerde yer aldı. Portekiz, Brezilya, A.B.D, İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda gibi pek çok ülkede hem performanslar sergiledi hem de atölyeler gerçekleştirdi. Av Mevsimi filminin ”Hayde” sahnesinin ses ve hareket koreografisini üstlendi. Atölyeler, performanslar, beden müziği sahne tasarımlarının yanısıra pek çok sanatçı ile işbirliği içinde ulusal ve uluslararası çalışmalar gerçekleştiriyor. Solo gösterisi olan ”Kendimi Çalıyorum” (2011) ve Ayşe Akarsu ile ”Çift Kişilik İşler” (2012) halen devam ediyor. 2010’dan beri soundpainting (canlı kompozisyon ve doğaçlama için işaret dili) atölyeleri veriyor ve soundpainter olarak performanslar yapıyor. 2016’da kurulan İstanbul Soundpainting Orkestra’da ‘Soundpainter’ olarak yer alıyor.
Konaklama adı | Erken Ödeme Tarihi | Erken Ödeme Fiyatı | Geç Ödeme Tarihi | Geç Ödeme Fiyatı | Fiyat | Öğrenci Fiyatı |
---|
StoA - Beden Sanatları ve Araştırmaları Merkezi
Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00′de. 10:00′a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Daha sonra 10:00′dan 17:00′e kadar her 30 dakikada bir minibüs var. 17:00’dan son sefer saatlerine kadarsa her 20 dakikada bir minübüs var.
Son sefer saatleri şöyle:
- 1 Ekim – 30 Mart arası 17:40,
- 1 Nisan – 30 Mayıs arası 19:40,
- 1 Haziran – 30 Eylül arası 20:40. Her 20 dakikada bir var.
Minübüs şöförüne Yorgo Restoran’ın önünde (köyün tam girişi oluyor) ineceğinizi söylemelisiniz. Ama söylemeyi unutup son durakta inseniz de Yorgo Restoran son duraktan 150 metre uzaklıkta sadece.
Şirince ile Stoa arası 900 m. Yaklaşık 10-12 dk sürüyor. Yol boyunca tabelalar var.