Long Form Doğaçlama Atölyesi: Kolektif Hikaye Yaratımının Anahtarları

Long Form Doğaçlama Atölyesi: Kolektif Hikaye Yaratımının Anahtarları

12 - 19 Ağustos 2018
7 Gece 8 Gün
2 Eğitmen

Sahnede devamlılığı olan uzun bir hikaye anında nasıl yaratılır? Yazılı bir metin olmadan tutarlı doğaçlamalarla karakterler nasıl inşa edilir? Dramatik durumlar ön hazırlık olmadan nasıl doğaçlanır?
Efsanelerden, halk hikayelerine; dramatik metinlerden, Hollywood kurgusuna evrensel hikaye çemberinin izinde doğaçlama performans üzerine kuramsal ve uygulamalı bir çalışma sürecini kapsayan atölye, Joseph Campbell’ın hikaye ve kahramana dair kadim bilgileriyle Keith Johnstone, Viola Spolin, Del Close, Augusto Boal gibi çağdaş doğaçlama ustalarının teknikleri ve İstanbulimpro topluluğu içinde yapılan deneysel çalışmalar harmanlanarak oluşturulmuştur.
Atölye süresince üzerinde durulacak temel konular;
– Etkili dinleme ve reaksiyon
– Duygu ve beden ilişkisi
– Risk alma ve anda olma
– Doğaçlama sahne başlangıçları
– Doğaçlama karakter yaratımı ve evrimi
– Hikaye süresince hatayı avantaja çevirme
– Evrensel hikaye çemberi
– Kolektif yaratım

Koray Tarhan
Koray Tarhan

2001 yılında A.Ü.D.T.C.F Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 2002-2003 yıllarında Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Yüksek Lisans programına devam etti. 1999 yılından bu yana doğaçlama tiyatro üzerine çalışmakta. Türkiye’nin ilk profesyonel doğaçlama tiyatro topluluğu Artniyet’in kurucularındandır.  2000-2006 yılları arasında Mahşer-i Cümbüş topluluğunda oyuncu, eğitmen olarak çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen birçok festivalde oyuncu ve müzisyen olarak görev yaptı, çeşitli oyunlar ve atölyeler yönetti. Yazıları ve çevirileri...

Zeynep Özyurt Tarhan
Zeynep Özyurt Tarhan

1978’de İstanbul’da doğdu.1997’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü, Oyunculuk Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Aynı yıl fakültenin Çocuk Tiyatrosu ve oyun- tiyatro- drama Yüksek Lisans programına katıldı. 2000’de Mahşer-i Cümbüş’ün kurucuları arasında yer aldı.2007’de İstanbulimpro’nun kuruluşundan beri Doğaçlama Tiyatro yapmaktadır. Çalıştığı diğer tiyatrolar Tiyatro Tempo, Ankara Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Tiyatro Bereze, Palyaço Modern, İkincikat.Getto, Üç Kuruşluk Opera, Şarkıyla Sallanan Salıncak, Tiyatro Spo...

Konaklama adı Erken Ödeme Tarihi Erken Ödeme Fiyatı Geç Ödeme Tarihi Geç Ödeme Fiyatı Fiyat Öğrenci Fiyatı

StoA - Beden Sanatları ve Araştırmaları Merkezi

Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00′de. 10:00′a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Daha sonra 10:00′dan 17:00′e kadar her 30 dakikada bir minibüs var. 17:00’dan son sefer saatlerine kadarsa her 20 dakikada bir minübüs var.

Son sefer saatleri şöyle:

  • 1 Ekim – 30 Mart arası 17:40,
  • 1 Nisan – 30 Mayıs arası 19:40,
  • 1 Haziran – 30 Eylül arası 20:40. Her 20 dakikada bir var.

Minübüs şöförüne Yorgo Restoran’ın önünde (köyün tam girişi oluyor) ineceğinizi söylemelisiniz. Ama söylemeyi unutup son durakta inseniz de Yorgo Restoran son duraktan 150 metre uzaklıkta sadece.

Şirince ile Stoa arası 900 m. Yaklaşık 10-12 dk sürüyor. Yol boyunca tabelalar var.